maandag 16 juni 2014

Bezuinigen op cultuur?

Van de veertien bezuinigingsvoorstellen die het college van B&W voorlegt aan de raad, liggen er vier op het vlak van cultuur. Recentelijk kreeg de biep al een bezuiniging voor de kiezen en werd er geschrapt in het kunst- en cultuurfonds. Nu moet wederom de bibliotheek eraan geloven, komt de combinatiefunctionaris voor cultuur te vervallen, wordt het gemeentelijk monumentenbeleid stopgezet en het PGB voor muziekonderwijs afgeschaft. Als de voorstellen van het college aangenomen worden tenminste.
Vanuit de biep en mbt het monumentenbeleid is inmiddels contact gezocht met de raad. Voor de andere twee zaken zal dat waarschijnlijk niet gebeuren omdat daar geen externe organisaties achter zitten.
Als raadslid vind ik het erg lastig keuzes maken op dit moment. De vier bezuinigingen op cultuur zijn niet leuk, maar in de complete lijst zitten er nog wel een paar waar ik het liefste dwars voor zou gaan liggen. “Nee”, tegen de helft van alle voorstellen zal er niet inzitten. Bovendien zal waarschijnlijk verwacht worden dat je dan komt met alternatieve bezuinigingen. U/jij een idee?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten