woensdag 4 december 2013

Combinatiefuncties onder vuur

Ze lagen flink onder vuur gisteravond, de combinatiefuncties, ofwel Bart. Ze leveren keigoed werk als vakleerkrachten gym op de basisscholen, maar er werd en wordt veel meer van ze verwacht. Vier van de vijf politieke partijen in Werkendam waren ontevreden. Mijn kritiek, namens de PvdA, spitste zich toe op de volgende punten:
·         Het zijn vooral de basisscholen die profiteren van de inzet van Bart, terwijl er ook verwachtingen zijn gewekt bij het verenigingsleven. De aandacht van Bart zou vooral daar naar uit moeten gaan.
·         De gemeente draait nagenoeg op voor de totale kosten voor Bart, terwijl de inzet was om derden mee te laten betalen.
·         Men wil een tevredenheidsonderzoek gaan doen en wel alleen op de basisscholen. Daar moeten natuurlijk ook de verenigingen, de BSO’s en het voortgezet onderwijs bij betrokken worden. In de vergadering is toegezegd dat dit nu ook gaat gebeuren.
·         In het evaluatieraqpportje wordt verteld over de menukaarten, een behoefteonderzoek en samenwerking met de Rabobank maar wat de resultaten hiervan waren wordt niet duidelijk gemaakt. Toegezegd is dat eea toegevoegd zal gaan worden.
·         Er wordt verantwoording van tijdsbesteding afgelegd, maar daarin ontbreekt minstens 1.000 uur waar het de 3,5 fte voor sport betreft.
Nav de evaluatie had ik in de komende raadsvergadering namens de PvdA heel graag kaders willen stellen mbt de inzet van de combinatiefuncties. Daar bleek een evaluatie echter niet voor bedoeld….?......?......? Het stuk is van de agenda gehaald en in januari/februari is het opnieuw aan de orde en kunnen we als raad een richting geven aan Bart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten