zondag 29 september 2013

Ruimteprobleem VV Sleeuwijk

Voetbalvereniging Sleeuwijk groeit steeds verder uit z’n jasje. Was er eerder nog het perspectief dat de velden in 2015 zouden verhuizen, nu is dat (voorlopig?) niet meer aan de orde. Met 450 spelende leden en jaarlijks 700 uur bezetting door de scholen is het niet meer haalbaar de beschikbare velden in een voldoende bespeelbare conditie te houden. Afgaand op de normen die de gemeente Werkendam indertijd stelde, zou de vereniging twee wedstrijdvelden tekort komen. Daarvoor is ruimtelijk echter geen plaats. Een oplossing zou de aanleg van 1,5 kunstgrasveld zijn als vervanging van bestaand natuurgras, zo mocht ik gisteren tijdens een werkbezoek aan sportpark De Roef vernemen.
Ook het parkeerprobleem op het sportpark vraagt om een oplossing. Daartoe is het oog van de vereniging gevallen op een punt grond aan de overzijde van De Roef. Inclusief een zeer wenselijk kunstgrasveld voor de korfbalvereniging bedragen de kosten van dit alles circa zeven ton (ex grondaankoop). Tel daar bij op de prachtige plannen van de Altena RoadRunners voor de aanleg van een atletiekbaan op het Golfpark (gevraagde gemeentelijke bijdrage 3,5 ton) en je zit al boven het miljoen. En dat terwijl we op dit moment voor bezuinigingsopgave staan van soortgelijke grootte…..
Iemand suggesties voor wat er geschrapt kan worden om én VV Sleeuwijk én de Altena RoadRunners te ondersteunen én het financiële gat t.g.v. de rijksbezuinigingen te dichten? Ik houd me aanbevolen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten