donderdag 7 februari 2013

Nog twee grote vraagstukken

Het lijkt wel of het raadswerk steeds groter, steeds heftiger wordt. Blogde ik eerder over de mega-operaties op het gebied van jeugd, zorg en werk en zitten we midden in de keuze voor samenwerken of fusie in Altena, van de week kwamen er twee stevige vraagstukken bij.
Het leek zo mooi, een nieuw multifunctioneel centrum in Dussen met gebruikmaking van het kerkgebouw en de grond onder het Middelpunt. Nu zowel de onderhandelingen met de kerk als die met het Middelpunt afgebroken zijn, zijn we weer terug bij af. Hoe nu verder?
En dan Wava/!Go, de sociale werkvoorziening van de zes gemeenten, waaronder Werkendam. Gisteren werd een onderzoek gepresenteerd naar de huidige bedrijfsvoering, de financiën en de houdbaarheid van het bedrijfsmodel. Het lijkt onontkoombaar dat daar de hele boel op de schop gaat. We zullen moeten bepalen wat we in de (nabije) toekomst met Wava/!Go willen.
Allemaal omvangrijke projecten met grote gevolgen. Ik vind het toch wel heel bijzonder dat ik daarin zo dicht betrokken mag zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten