woensdag 25 mei 2011

Nee tegen bestuursakkoord?

Het Werkendamse college heeft duidelijk dezelfde zorgen over het bestuursakkoord als de PvdA. Vooral de grote effecten voor kwetsbare groepen in de samenleving raken hen en ons zeer. Kwetsbare groepen worden meer en meer buitengesloten, terwijl de PvdA juist een samenleving voorstaat waarin iedereen mee doet en mee telt.
Ook de vele onzekerheden en vaagheden in het bestuursakkoord is een gedeelde zorg die we hebben.
De PvdA is dan ook blij dat het college aangegeven heeft niet zondermeer akkoord te zullen gaan met het bestuursakkoord. Het college geeft aan pas in te zullen stemmen als er eerst een adequate reservering in de rijksbegroting opgenomen wordt om de compensatie van de Wet Werken naar Vermogen snel en effectief uit te kunnen voeren. Voor de PvdA had het college echter verder mogen gaan. “Nee” zeggen tegen het akkoord of op z’n minst “nee, mits”. Met dat laatste laten we dan ook in het kader van de niet-vrijblijvende samenwerking een krachtiger geluid horen omdat we daarmee aansluiten bij de insteek die Woudrichem kiest.
We hebben in Werkendam altijd goed oog gehad voor de kwetsbaren in de samenleving. Dat moeten we niet zomaar los willen laten.

Bovenstaande was de strekking van mijn betoog gisteravond in de raadsvergadering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten