vrijdag 25 maart 2011

Sporten op zondag? (2)

37 sportverenigingen in de gemeente Werkendam heb ik begin februari gevraagd naar hun behoefte aan zaalruimte (zwemwater) op zondagen. Van 24 sportverenigingen kwam er een reactie.
De interesse om op zondagen te kunnen sporten was niet groot. Slechts een vijftal verenigingen gaf aan hier incidenteel wellicht gebruik van te willen maken of aan te lopen tegen grenzen daar waar zondagsport in principe al mogelijk is. Daarnaast waren er drie verenigingen die enkele andere kwesties aan ons voorlegden.
Alle zaken die uit de informatieronde naar voren kwamen heb ik namens de PvdA gebundeld in een brief aan het college van B&W. We pleiten daarin o.a. voor zondagopenstelling van sportaccomodaties voor een x-aantal keer per jaar, voor het stimuleren van basisscholen om meer buitensport op het programma te zetten en voor een gereduceerd tarief voor het gebruik van sportzalen in schoolvakanties.
Voor meer informatie verwijs ik naar de nieuwsbrief van de PvdA: www.pvdawerkendam.nl/bladzijden/nieuwsbrief_archief/2011/032/032.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten