vrijdag 22 oktober 2010

Jongerenlagerhuis

Gisteravond het tweede jongerenlagerhuis in Xinix. Gingen bij de eerste versie jongeren met elkaar in debat. Dit keer was het een discussie tussen jongeren en politici over een drietal onderwerpen, namelijk: verhogen van de alcoholleeftijd, ontmoetingsplaatsen en werk en stages voor jongeren.

Over de "onzin" van het verhogen van de leeftijd voor alcoholgebruik hadden de jongeren het nodige te melden. Nog groter was echter het belang van plekken waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten. De JOPs in Hank en Werkendam zijn weggehaald, op andere plaatsen zijn jongeren veelal niet gewenst en de openingstijden van 't Honk en de Kwintersoos zijn volgens de jongeren te beperkt.



CU'er Hennie Schermers beweerde dat de Werkendam besloten had alle JOPs in de gemeente te verwijderen. PvdA'er Evert Begemann legt uit dat niet het geval is, maar dat de JOP in Werkendam weg moest vanwege verlopen vergunningen. Het spijt hem dat er nog geen alternatief daarvoor op handen is. Afgesproken wordt dat raadsleden en jongeren elkaar opnieuw zullen ontmoeten in de Kwintersoos. De ervaringen opgedaan tijdens het jongerenlagerhuis zijn voor de PvdA echter al voldoende om een punt van te maken bij de komende begrotingsbehandeling.


In de pauze en na afloop zochten jongeren en raadsleden elkaar op om nog wat na te praten en toe te lichten over zaken die in het debat naar voren kwamen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten