donderdag 27 mei 2010

Gaat het wel goed op het gemeentehuis?

De afgelopen weken ben ik bovengemiddeld vaak in gemeentelijke stukken woorden als “abusievelijk” tegengekomen. Daardoor ben ik me ernstig gaan afvragen of het allemaal wel goed gaat op het gemeentehuis. Die zorg wordt extra gevoed door de omvang van de commissieagenda’s van vorige week (zie ook blog 7 mei). Meer dan de helft van de toegezegde stukken en agendapunten is er uiteindelijk niet op verschenen. En tot slot bleek dat op één onderwerp de inhoud van het stuk in tegenstelling was tot het uiteindelijke besluit dat aan de raad voorgelegd werd.
Een paar voorbeelden van “abusievelijk” de afgelopen weken.
Bij de benoeming van wethouder Van der ven is er ten onrechte van uitgegaan dat de ontheffing van het vereiste van ingezetenschap het eerste jaar sowieso van toepassing is. Achteraf blijkt dat niet juist. Die ontheffing dient uitdrukkelijk te worden verleend.
In de kadernota staat: In de begroting en meerjarenraming zijn abusievelijk dubbele kapitaallasten opgenomen.
En eveneens in de kadernota: In het meerjarenperspectief voor 2013 en 2014 is abusievelijk een opbrengst ingeschat van €.275.000 dividend Intergas.
Sterk natuurlijk om gemaakte fouten toe te geven, maar het komt tegenwoordig net te vaak voor. Gaat het eigenlijk wel goed op het gemeentehuis?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten