woensdag 28 mei 2014

Zetten op Personeel & Organisatie

Burgemeester Noordergraaf van Woudrichem zegt over informatie van het college van Werkendam dat daar “feitelijke onjuistheden en onmissies” in zitten en dat hij geschokt en gekwetst is over het beeld dat door Werkendam van hem geschetst wordt. Na heeeeel veel moeite heb ik daar gisteravond in de raad namens de ChristenUnie en Progressief Altena de volgende twee vragen over kunnen stellen:
1.       Met het oog op de samenwerking in Altena moet het college naar ons idee reageren op de brief van Noordergraaf en zou een excuus op zijn plaats zijn. Wij horen graag hoe de wethouder daarover denkt.
2.       Staat het college van Werkendam nog voor de volle 100% achter de gewraakte brief met het feitenrelaas over het beëindigen van de bestuursopdracht P&O?

Antwoord hebben we (uiteraard….) niet gekregen. Maar de korte schriftelijke reactie van ons college op de brief van Noordergraaf, die we een paar uur voor de vergadering ontvingen, doet het ergste vermoeden. De reactie luidde: “De feiten staan benoemd in de brieven die wij recent aan de raad hebben gestuurd. De brief van de heer Noordergraaf geeft geen aanleiding daarop terug te komen.”

Met de voltallige fracties van Progressief Altena en de ChristenUnie maak ik me zeer ernstig zorgen over de voortgang van de samenwerking en over het vermoeden van onjuist en onvolledig informeren van de raad.  Omdat agendering hiervan in de raad geblokkeerd werd, hebben we nu opgeroepen om een extra vergadering voor commissie Bestuur te beleggen.
Daar willen PA en CU uitgebreid verder praten over de samenwerking op P&O en de eerder genoemde brieven. Tevens zijn CU en PA voornemens met een voorstel komen om het vastlopen van de samenwerking op P&O en mogelijk ook die op de andere twee bestuursopdrachten nader te onderzoeken.
Belangrijk is ook om met elkaar te kijken naar de Werkendamse rol in de bestuuropdrachten en om onze positie te bepalen op P&O. Aalburg en Woudrichem lijken die samenwerking nog wel degelijk te willen, maar dan vanuit drie locaties in plaats van allemaal vanuit Werkendam. De raad van Werkendam zal moeten bepalen of dit voor ons ook een optie is. Voor mij persoonlijk wel in ieder geval!

De weerstand en de onverschilligheid die we ontmoeten vanuit de coalitiefracties doet echter het ergste vermoeden voor het effect van onze inspanningen…….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten