vrijdag 9 mei 2014

Ruimer kinderpardon

177 burgemeesters hebben de petitie ondertekend voor een ruimer pardon voor minderjarige asielzoekers. Dat betekent dat inmiddels ruim 2/5 van alle 403 burgermeesters in Nederland voorstander is. Uiteraard was ik benieuwd of burgemeester Breuer van Werkendam ook getekend had. Dat bleek niet het geval. Het spreekt voor zich dat Progressief Altena haar vraagt dit alsnog te doen.
Waar gaat het over: Op initiatief van de burgemeester van Bunnik is er een petitie gestart die oproept tot het opnieuw bestuderen van een aantal afgewezen verzoeken. Het gaat dan om gezinnen die niet in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning omdat zij niet vijf jaar onder rijkstoezicht stonden, zoals nu de eis is. Ze zijn wel in beeld bij de gemeenten omdat zij naar school gaan en actief zijn bij bijvoorbeeld lokale sportverenigingen. Ook voormalig alleenstaande asielzoekers die ouder zijn dan 21 jaar moeten hiervoor in aanmerking komen.
De petitie onder burgemeesters zit behoorlijk verstopt op internet, maar is te vinden via www.logogemeenten.nl. Via deze link heb je ook toegang tot de meest recente lijst van ondertekenaars.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten