woensdag 14 mei 2014

Beleid op Bart blijft onduidelijk

Behoorlijk cynisch ging ik gisteravond voor de vierde keer de discussie aan over de combinatiefuncties, ofwel Bart. Het blijft maar aanmodderen. Het formuleren van heldere beleidsuitspraken over Bart blijft het college voor zich uitschuiven. Eerst leek het erop dat dit meegenomen zou worden met de evaluatie eind 2013, toen met die in januari, vervolgens zou het mei worden bij de uitslag van het onderzoek en nu worden er pas beslissingen genomen over Bart bij de kadernota.

Na de rammelende evaluatie in het najaar van 2013 was er nu dus een onderzoek gedaan onder belanghebbenden bij de combinatiefuncties. Voor Progressief Altena bevestigen de uitkomsten van dit onderzoek het beeld dat wij al van Bart hadden, namelijk enthousiast en positief vanuit de basisscholen en nog het nodige te wensen vanuit het verenigingsleven. Met dien verstande dat ons nu wel duidelijker is geworden dat Bart ook een stevige meerwaarde heeft gehad in het verbinden van onderwijs en verenigingsleven.
Voor de zoveelste keer heb ik namens PA maar weer aangegeven dat Bart wat ons betreft moet opschuiven van een ‘veredelde’ gymdocent op de basisscholen naar overdrager van kennis en kunde en naar ondersteunder van verenigingen. Dit bleek nu ook min of meer het plaatje dat de wethouder voor ogen had. Tijdens de volgende commissie vergadering zal mogelijk blijken of dit echt zo is. Dan wordt er (voor de vijfde keer op rij!) opnieuw over Bart gesproken, nu in het kader van de bezuinigingen. Dat Bart een vervolg – alleen anders ingekleurd - moet krijgen is duidelijk, het zal alleen een tandje minder worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten