donderdag 29 maart 2012

Sportnota vastgesteld

De nieuwe sportnota is definitief vastgesteld. Daarmee krijgen ook de beachvolleybal en de tennisverenigingen financiƫle ondersteuning van de gemeente en worden alle sportverenigingen gestimuleerd leden aan zich te binden omdat dat meer geld in het laatje brengt. Vrijwel iedereen lijkt tevreden met het behaalde resultaat en dat is een enorme prestatie na een langdurig en intensief proces!
Helaas heb ik – namens de PvdA - de laatste twee “vuiltjes” (bondslidmaatschap 55-plussers en WMO-geld 55-plussers: zie blog 26 maart) in de nota niet meer ongedaan weten te maken. Aan het einde van de rij discussies over de sportnota vonden de collega-raadsleden het blijkbaar wel mooi geweest. Dat is zeer spijtig omdat daarmee niet meer serieus gekeken is naar de twee zaken die de PvdA inbracht en die pas op het allerlaatste moment aan de sportnota toegevoegd waren. Het idee om WMO-geld te besteden aan ondersteuning van sportende 55-plussers werd nota bene staande de laatste commissievergadering pas door het college ingebracht. Dat is natuurlijk ook een manier om zaken erdoor te krijgen….

1 opmerking:

  1. Mw Verweij heeft hier een punt. De eis van aangesloten te zijn bij een vereniging is op zich al arbitrair. In Hank heeft "Loopgroep Hank" een stichtingsvorm en doet prima werk: aandacht voor de jeugd, aandacht voor de recreatieve sporter en maatschappelijke betrokkenheid. Een bondslidmaatschap voegt voor de recreatieve loper alleen iets toe als hij een KNAU licentie aanvraagt om als wedstrijdsloper uit te mogen komen. Slechts weinigen willen dit.

    BeantwoordenVerwijderen