donderdag 1 december 2011

Samenwerking Altena

“Wat moet er gebeuren om de samenwerking op de verschillende onderwerpen in het Land van Heusden en Altena tot een succes te maken en wat moet er in 2013 zijn bereikt”, was de vraag die gisteravond centraal stond op fort Altena. Bijeen waren (een deel van) de raden van Aalburg, Werkendam en Woudrichem. In workshops werd er gesproken over cultuur en recreatie, over P&O en juridische zaken, over economie, over veiligheid en vergunningverlening en verschillende andere onderwerpen. De sfeer was goed. De communicatie liep.
Opmerkelijk vond ik de workshop over “de rol van de raden in de samenwerking”. Bijeenkomsten met de gemeenteraden in het Land van Heusden en Altena werden herhaaldelijk ervaren als bijeenkomsten van drie “partijen”, namelijk Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Maar waar zijn op dat moment de politieke partijen gebleven? Je zou toch verwachten dat ook in de samenwerking in Altena de verschillende politieke kleuren herkenbaar én eenduidig zijn. Ofwel zou er geen winst te behalen zijn als de lokale afdelingen van alle verschillende politieke partijen (CDA, CU, SGP, VVD, PvdA) de koppen bij elkaar staken? "Vreemde" eend in de bijt zijn hierin natuurlijk wel de verschillende lokale partijen.

2 opmerkingen:

  1. Dat is mooi.
    Net zo intensief als de PvdA?
    Dan nu het CDA, de SGP en de VVD nog. En wie weet wat de eerste toenadering tussen de lokale partijen nog voor moois op gaat leveren.
    Het zou de Altena-samenwerking wel eens goed kunnen doen.

    BeantwoordenVerwijderen