woensdag 3 november 2010

Meldkamer

Leden van de commissie Inwoners gingen gisteravond op werkbezoek bij de meldkamer in Tilburg. Hier komen uit onze gemeente alle 112-telefoontjes binnen. In een grote ruimte zaten circa 12 “centralisten” verdeeld over politie, brandweer en ambulance. Ieder had 5 computers voor zich, waaronder een scherm waarop exact te zien is waar de auto’s van de hulpdiensten zich op dat moment bevinden. Permanent wordt o.a. gezorgd dat de ambulances zo verspreid zijn over het gebied dat er binnen 15 minuten (of was het nu 12??) na een melding een ambulance op de noodlocatie kan zijn.
In onze gemeente wordt deze tijd in circa 20% van de gevallen niet gehaald. O.a. de PvdA heeft hier de afgelopen jaren herhaaldelijk aandacht voor gevraagd. De oplossing lijkt nu in het verschiet. Eén van de twee ambulances uit Giessen krijgt als standplaats Nieuwendijk.
Het werkbezoek heeft me echter wel weer aan het denken gezet. In levensbedreigende situaties blijkt de “Rapid Responder” (de motorambulance is daar een voorbeeld van) namelijk een beter antwoord dan een ambulance. Voor de prijs van de laatste hebben we twee “Rapid Responders”.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten