dinsdag 18 maart 2014

Weekendbussen om 0.30 uur?

Al meer dan een jaar zien reizigers met de Brabantliners 400 en 401 op het display in de bus dat zij uit kunnen stappen in Nieuwendijk. Bij incidentele reizigers moet dat verwarring gezaaid hebben, maar dat is op zondag 23 maart 2014 eindelijk over. Er kan dan echt in- en uitgestapt worden in Nieuwendijk en daarmee is dit dorp een prachtige voorziening rijker.
Nog mooier zou deze voorziening worden als de interliners er op vrijdagen en zaterdagen ook nog rond 0.30 uur zouden vertrekken.  De halte ligt immers vlakbij poppodium Xinix. Van september t/m mei genieten daar iedere zaterdag en gemiddeld om de vrijdag honderd tot vierhonderd muziekliefhebbers van livemuziek. Als zij zich na afloop van een optreden per bus zouden kunnen verplaatsen zou dat parkeerplaatsen schelen, mogelijke onveiligheid in het verkeer voorkomen en extra bezoekers voor het poppodium kunnen opleveren.
De OV-planner leert dat op dit moment de laatste bussen op vrijdagen en zaterdagen vanaf Nieuwendijk richting Oosterhout al op de genoemde tijd vertrekken. Naar Breda gaat de laatste bus rond middernacht en naar Utrecht vertrekt de laatste bus al om 23.00 uur.
De PvdA / Progressief Altena zou graag de vertrektijden naar Breda en naar Utrecht opgeschoven zien naar circa 0.30 uur. Daartoe heb ik zojuist vragen gesteld aan het college van B&W en contacten gelegd met leden van de Provinciale Staten omdat de provincie de verantwoordelijke is voor het openbaar vervoer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten