dinsdag 11 maart 2014

Bezoek aan De Fuik

De laatste pareltjestocht van dit seizoen, ging gisteravond naar De Fuik in Dussen. Een mooie grote goed verzorgde zaal waar niet alleen plaatselijke sportverenigingen gebruik van maken, maar ook voetballers, volleyballers en basketballers elders uit de regio. We spraken met twee vertegenwoordigers van de gymnastiekvereniging, met de beheerder en met de voorzitter van de Dussense zaalvoetbalvereniging.
Met betrekking tot De Fuik zijn er zorgen over het beheer. Vanuit de gemeente is het de bedoeling dit over te dragen aan de verenigingen die de zaal gebruiken. Voor 2014 is men hier niet in geslaagd en is op de valreep het contract van de huidige beheerder met een jaar verlengd. Voor 2015 zal echter opnieuw hierop ingezet worden. Ik had hier op voorhand al twijfels bij, maar ben daar alleen maar in gesterkt. In het verkiezingsprogramma van Progressief Altena staat niet voor niets: “Beheer van de Fuik is goed geregeld”.
Tweede zorgpunt betrof de ontwikkeling van de nieuwe multifunctionele accommodatie. Hoewel nog geen van onze gesprekspartners nadrukkelijk bij de invulling daarvan betrokken is, heeft men al wel vernomen dat de zaal om te sporten aanzienlijk kleiner zal worden en ook gebruikt zal worden als “dorpshuiszaal”.  Voor de twaalf zaalvoetballers zal dit het einde van hun voetbaluurtje worden en de gymnastiek vreest dat zij met enige regelmaat zullen moeten wijken voor dorpshuisactiviteiten.  Voor mij een signaal om dit, namens Progressief Altena, goed in de gaten te houden. Een mfa moet een meerwaarde hebben voor Dussen en niet het verenigingsleven gaan bemoeilijken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten