zaterdag 8 maart 2014

Poltiek vrouwencafé

Pittig campagnedagje zo. Vanmorgen eerst politiek vrouwencafé ter gelegenheid van internationale vrouwendag, vervolgens twee uur flyeren op de Werkendamse markt en tot slot een actie van Progressief Altena ergens midden in de polder. Daarover morgen meer.
Tijdens het vrouwencafé stonden Marian vd Wal (nr 2 Aalburg), Paula Jorritsma (nr 1 Woudrichem) en ik namens Progressief Altena één minuut lang op de stip. Mijn bijdrage ging over de zorg:
 
 "Met de nieuwe taken op het gebied van zorg en jeugd gaat iedere gemeente meer van haar inwoners verwachten. Mensen, of moet ik zeggen ‘vrouwen’ moeten het veel meer zelf gaan doen op het gebied van mantelzorg en opvoeding.
De organisatie van de nieuwe taken is complex, maar biedt ook kansen om vrouwen met elkaar te verbinden en gemeenschappen dichter bij elkaar brengen. Mensen moeten daarvoor wel de ruimte krijgen. Door soepele regels en door geschonken vertrouwen. De gevraagde extra inzet moet niet slechts bij een beperkte groep vrijwilligers terecht komen.
Niet al onze inwoners zullen op eigen kracht de zorgtaken kunnen waarmaken. Progressief Altena vindt dat dan professionals moeten bijspringen en wel tijdig, dichtbij huis en makkelijk toegankelijk. Maar vooral moet de hulp aansluiten  bij  wat mensen zelf kunnen, vragen en nodig hebben"

Aansluitend was er een debat over een drietal thema’s en werd de Toontje Sprenger Pluim uitgereikt door initiatief-neemster Hannie Visser-Kieboom. Onze Paula mocht ‘m in ontvangst nemen. Helemaal leuk! Een mooie opsteker voor PA en de vele vrouwen die in onze partij actief zijn.
De viering van internationale vrouwendag werd afgesloten met een groepsfoto van de aanwezige politieke vrouwen.

1 opmerking:

  1. Corine,

    Leuk dat jullie er waren, ik vond het een geslaagde bijeenkomst1

    Hannie

    BeantwoordenVerwijderen