dinsdag 17 november 2009

Fotoverslag WMO-avond

Jan Methorst maakte gisteravond foto's op de PvdA-avond over "zorgen voor en zorgen over de WMO-zorg" mmv Tweede Kamerlid Agnes Wolbert. Bijna vijftig mensen gaven aan onze uitnodiging gehoor.

Agnes Wolbert hield een gloedvol betoog over leeftijdsbestendige wijken en de verschuiving van aandacht voor zorg naar aandacht voor welzijn.

Aandachtig luisterenden raadsleden, PvdA-leden, mensen uit belangenorganisaties en adviesorganen, professionals uit de zorg en mensen die leven met een beperking naar de inleidingen door Agnes Wolbert en Evert Begemann.


Concentratie! Bij Evert op de te houden inleiding. Bij mij op het volgende deel van het programma dat ik in goede banen mocht leiden.

Na de inleidingen volgde een stellingendebat. Alle deelnemers aan de avond werden geacht stelling te nemen voor of tegen een aantal uitspraken door ofwel links ofwel rechts in de zaal plaats te nemen. Vervolgens werden ze uitgedaagd hun keuze te verdedingen en daarmee mensen uit de andere groep voor hun standpunt te winnen. Er werd zo stevig geargumenteerd over de volgende stellingen:
De inzet van schoonmaakbedrijven om de hulp in de huishouding uit te voeren is te verkiezen boven het verhogen van de eigen bijdrage voor Hbh.
Een maatschappelijke stage als hulp in de huishouding náást een alfahulp is een goed idee.
Eenzaamheid van ouderen is een “probleem” van de familie en de buurt en niet van de gemeente of het Rijk.

Op de beide foto's mensen die achter de microfoon hun standpunt verdedigden.


Morgen en overmorgen zullen we weten wat de aanwezige journalisten over de PvdA-bijeenkomst hebben geschreven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten