dinsdag 3 november 2009

Basisschool De Bolderik


Gistermiddag waren Bert van Seters en ik te gast in groep 8 van basisschool De Bolderik in Hank. We presenteerden de kinderen de uitslag van de enquete die we hen twee weken daarvoor afnamen. Enkele conclusies daaruit:
• Een overdekt zwembad, een sporthal en een bioscoop zijn veruit de meest gewenste voorzieningen.
• 88% van de leerlingen beoefent een sport. 52% van de leerlingen is lid van een club of vereniging anders dan een sportvereniging.
• Slingertouwen in bomen en een berg zand om te crossen met de fiets zijn voor de groene ruige speelruimte de meest gewenste voorzieningen.
• Leerlingen hebben cijfers gegeven voor een aantal zaken. Hoger dan een 8,0 scoorden: het schoolgebouw, de sporthal, de bibliotheek, de sportvelden, de sportlessen op school, zwembad Werkina en de muzieklessen op school. De enige onvoldoende (4,7) was voor de verlichting van de brandgangen.
• Als activiteiten in schoolvakanties scoren vooral survivaldagen (84%), films (80%) en springkussens/stormbanen (76%) hoog.

Na de uitslag van de enquete vertelde Bert mbv een diapresentatie het één en ander over de gemeentepolitiek: wie nemen de besluiten, wie voeren ze uit, welke partijen en welke personen zitten in de raad, waar heeft de gemeente allemaal wat over te zeggen en waar kun je informatie over de gemeente vinden.
Het programma wordt standaard afgesloten met een quiz. Op speelse wijze brengen we de zaken uit de diapresentatie zo nogeens onder de aandacht. Erg hoog waren de quizscores op De Bolderik niet. Zo vlak na de herfstvakantie bleek de concentratie voor de diapresentatie lastig op te brengen.
Volgende week maandag gaan we nogmaals naar de school in Hank. We spelen dan met de leerlingen het raadsspel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten