woensdag 18 januari 2012

Onderwijshuisvesting

Het wil wat met het onderwijs in de gemeente. Het Kompas in Werkendam schoolt in een gebouw dat niet meer aan de eisen des tijds voldoet. Nieuwbouw stond voor 2018 op de planning, maar werd al naar 2015 gehaald. Grote zorgen zijn er nu over de haalbaarheid van deze datum omdat op de voorkeurslocatie gebouw De Kwinter staat. Dan speciaal onderwijs De Akker in Werkendam. Daar blijkt het gebouw, meer nog dan dat van Het Kompas, ook aan vervanging toe. En Sleeuwijk? Daar zijn verschillende partijen erg goed bezig met het plannen maken voor een brede school. Maar waar moet deze komen? Op de locatie van De Es? Maar gaat het dan wel lukken om de plannen in 2015 te realiseren? En dan het Altena College. Daar zit de leerlingengroei er zo stevig dat er alweer aanspraak gemaakt kan worden op nieuwe lokalen. Voor wanneer? Nou, ze moeten er staan voor 20 augustus 2012.
Ik doe er nu allemaal luchtig over, maar sjonge wat speelt er een boel in onderwijshuisvesting-land en wat een besluiten zijn er de komende tijd te nemen!

3 opmerkingen:

  1. annelies vd Boogert18 januari 2012 om 14:56

    Je hebt het hier over de huisvesting nu ...maar wat met de nieuwe wet Passend Onderwijs, hoe gaat de Gemeente die verbouwingen / aanpassingen / vervoer ed bekostigen?? Succes!

    groetjes Annelies , je buv.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een besluiten! En idd Annelies, das ook een goede vraag!

    Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Annelies en Patricia dank voor jullie reactie. De gevolgen van passend onderwijs zijn mij in grote lijnen bekend. Zouden inderdaad nog aan het lijstje te-doen-aan-onderwijshuisvesting toegevoegd kunnen worden. Gelukkig is Werkendam tot op heden het onderwijs goed gezind en wat mij betreft blijft dat zo.

    BeantwoordenVerwijderen