vrijdag 14 juni 2013

Openbaar Onderwijs

Namens de PvdA ben ik kritisch geweest over de situatie in het openbaar onderwijs, afgelopen dinsdag in de commissie Inwoners. Uit het onderzoek van Deloitte blijkt dat de situatie daar beslist zorgelijk is en op verschillende terreinen vatbaar voor stevige verbeteringen. Eén en ander wordt gelukkig nadrukkelijk opgepakt door directie en bestuur. Omdat de taak van de raad mbt het openbaar onderwijs beperkt is tot de jaarrekening, de begroting en het opheffen van scholen, heb ik dat inhoudelijk verder laten rusten.

De PvdA vond het echter niet juist om de begroting 2013 van het openbaar onderwijs goed te keuren. Deze was immers niet gebaseerd op een beleidsplan en niet aangepast aan actuele cijfers. Wij willen wachten op de geactualiseerde versie van september, waar we dan kritisch naar zullen kijken. Inhoudelijk heb ik mbt de begroting al wel zorgen geuit over de bezuinigingen in de personele sfeer om de te hoge materiële kosten op te vangen.
Zeer zorgelijk vindt de PvdA ook de verstandhouding tussen de GMR en het bestuur. Namens de PvdA heb ik dan ook aangedrongen op het zo spoedig mogelijk inzetten van mediation.
Tot slot vindt de PvdA dat de vinger aan de pols gehouden moet worden mbt het openbaar onderwijs. Op ons verzoek wordt de raad vanaf heden meerdere keren per jaar op de hoogte gehouden van de te maken verbeteringsslagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten