zaterdag 5 november 2011

Parels in Hank

Vandaag met de fractie drie pareltjes in Hank bezocht. Allereerst het natuurgebiedje aan de Peerenboom. Daar waren vrijwilligers bezig met het knotten van wilgen. O.a. Bert van Seters vertelde over de totstandkoming van het gebiedje, over de planten en dieren die je er aan kunt treffen en de educatieve projecten die ze uitvoeren voor kinderen. Tijdens een rondwandeling schoot er op een meter of vijf een ree langs ons heen.
Tweede parel die we bezochten was de Scouting. Terwijl alle scouts op kamp waren bekeken wij hun onderkomen en vertelde bestuurslid Gerrie vd Pluym over de vele vrijwilligers die de activiteiten draaien en ‘Het Kraaiennest’ onderhouden.


Als laatste bekeken we een brandweeroefening. Zeer serieus en kundig bevrijdde brandweerkorps Sleeuwijk een slachtoffer dat klem zat onder een betonnen buis van 700 kilo. Deze oefening was opgezet door het korps Hank. Tegelijk waren er in de streek nog een achttal oefeningen uitgezet die achter elkaar door alle korpsen uitgevoerd werden. Zeer bijzonder om mee te maken en te ervaren en horen wat er allemaal komt kijken bij het vak van brandweer’man’. Ja ‘man’. Van de 160 brandweerlieden zijn er in het cluster slechts twee van vrouwelijke kunne.

In een paar uur tijd was dat een kennismaking met pakweg dertig verschillende vrijwilligers in Hank. Petje af voor wat die allemaal, op het eigen terrein, voor het dorp, de gemeenschap, de leefbaarheid betekenen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten