zondag 27 november 2011

Geen kernafvalopslag hier

De PvdA heeft enkele weken geleden tevergeefs de gemeenteraad zover proberen te krijgen dat op voorhand “nee” gezegd zou worden tegen de opslag van kernafval in de Werkendamse bodem. Politiek hebben we het niet gered, maar misschien lukt het wel als er vanuit de inwoners voldoende signalen afgegeven worden aan het college van B&W. Dat kan eenvoudig via een site van Greenpeace. Door naar www.wineenmegaton.nl te gaan stuur je met een enkele druk op de knop de volgende tekst naar het Werkendamse gemeentebestuur:

“Minister Verhagen wil een tweede kerncentrale in Nederland en overweegt onder onze gemeente het radioactieve afval van deze centrale op te slaan. Ik vraag u hiertegen in verzet te komen, want een ondergrondse kernafvalopslag is een tikkende tijdbom.
Kernafval blijft 240.000 jaar radioactief en is daardoor levensgevaarlijk. Al die tijd moet voorkomen worden dat het met mens en milieu in contact komt, want zelfs kleine hoeveelheden radioactief afval in het drinkwater of in de voedselketen kunnen levensgevaarlijk zijn.
Tot dusver is er geen enkel bewijs dat kernafvalopslag onder de grond veilig is. In het Duitse Asse is een opslag al na tientallen jaren gaan lekken en dreigt het grondwater besmet te raken. Het plan van minister Verhagen is volstrekt onbezonnen en onverantwoordelijk. Er is maar een optie voor het kernafvalprobleem: géén tweede kerncentrale bouwen, de bestaande kerncentrale sluiten en overstappen op schone energie.
Ik vertrouw erop dat u minister Verhagen laat weten dat kernafval in onze gemeente niet welkom is.”


Doen hoor!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten