donderdag 4 juni 2015

Groenewegen aan zet

Het was lang geleden dat ik met leerlingen van groep 8 het raadsspel speelde, maar misschien was het juist daardoor weer extra leuk. Aan zet waren 17 leerlingen van de Groenewegenschool. Het grootste deel van hen nam actief deel aan het debat en zelfs van de interruptiemicrofoon – die voor het eerst bij het spel werd ingezet – werd flink gebruik gemaakt. Uiteindelijk moest er een keuze gemaakt worden tussen twee voorstellen nl: 1) het realiseren van een wandelgebied met fitness waar ook verslaafden een plek konden krijgen en 2) Het organiseren van een dorpsfeest dat geld op zou moeten brengen voor het opknappen van de winkelstraat. De leerling-raadsleden namen elkaar flink de maat: “O, en dan bent u zeker de eerste in de verslaafdenopvang” en “Met slechts een lolly kom je niet ver met een dorpsfeest”. Met 9 van de 17 stemmen koos de Groenewegen-Raad uiteindelijk voor de organisatie van een dorpsfeest.
Leuk is dat met het raadsspel én met de andere programma-onderdelen van het scholenproject de interesse voor politiek wordt gewekt. Zeker zes leerlingen die vanochtend meededen zouden wel voor een raadslidmaatschap willen gaan als ze nu de leeftijd hadden (alleen spijtig genoeg waarschijnlijk niet voor mijn partij*…..). Ik blijf er trots op dat ik indertijd de bedenker en aanvankelijke uitvoerder was van dit project.
 
 
 
* Mocht er voor de meiden binnen de partij van hun vermoedelijke kleur in zes jaar tijd niks veranderen, dan zal Progressief Altena hen uiteraard met open armen ontvangen. :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten