dinsdag 15 januari 2013

Dubbele aandacht voor cultuur

Gisteren een werkbezoek gebracht aan het CultuurPunt Altena. Deze marktplaats  waar cultuuraanbieders en cultuurvragen van scholen bijeen gebracht  worden, werd in 2009 opgericht. Aanvankelijk participeerden Werkendam en Woudrichem erin, maar inmiddels ook Aalburg. Door de hele streek zijn, door inzet van het CultuurPunt, prachtige culturele projecten tot stand gebracht.
T/m 2012 werd het cultuurpunt  gefinancierd met provinciale middelen met cofinanciering vanuit de gemeenten. Met ingang van 2013 wordt de coördinatiefunctie van CultuurPunt Altena gefinancierd vanuit de Impuls brede scholen, sport en cultuur, ofwel de coördinator is nu een combinatiefunctionaris.
In 2010 ging Werkendam deelnemen aan die  Impuls brede scholen, sport en cultuur, kortweg combinatiefuncties en inmiddels omgedoopt in Bart!. Tot de zomer van 2012 richtten de combinatiefunctionarissen zich met name op het element sport, maar sinds juni 2012 is er ook een cultuurcoach aangenomen.
Vanuit de combinatiefuncties hebben we dus niet alleen een coördinator op het CultuurPunt  maar ook een cultuurcoach vanuit Bart!. En als je de websites van beide organisaties bekijkt, lijken ze niets met elkaar te maken te hebben. Prachtig zoveel aandacht voor cultuur in Werkendam, maar hoe zit dit nu? Toch maar even schriftelijke vragen over gesteld aan het college van B&W.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten