donderdag 2 februari 2012

Toch begeleiding naar werk!!!

In de raadscommissie Inwoners heb ik gevraagd om personen die per 1 juli 2012 niet langer recht hebben op een uitkering als gevolg van de huishoudtoets, wel nadrukkelijk te blijven begeleiden bij het vinden van werk. Het betreft een groep mensen die gemiddeld rond de 650 euro per maand inlevert. Een enorme inkomensterugval, waardoor het nóg belangrijker wordt om een betaalde baan te vinden.
In het bestuurlijk overleg Loket Altena wat daags na de raadscommissie plaats vond, werd besloten hiermee in te stemmen!!! Gesteld wordt: “Het zijn met name jongeren die op 1 juli 2012 niet langer recht hebben op een WWB uitkering. Vanaf dat moment worden het zogenaamde nug-gers (niet-uitkeringsgerechtigden). In het Uitvoeringsplan WWB 2012 is opgenomen dat de gemeenten deze groep wel zullen adviseren, maar in beginsel geen financiële middelen meer beschikbaar zullen stellen. De gemeenten zullen nu een uitzondering maken voor de personen die op dit moment een uitkering ontvangen en met wie reeds een trajectplan of een werkleeraanbod werd aangegaan. Wanneer zij op 1 juli 2012 geen recht meer hebben op een uitkering, blijven de consulenten van Loket Altena deze personen begeleiden tot het moment dat een betaalde baan is gevonden, dan wel tot het moment dat de betrokkene een opleiding is gaan volgen. Hiervoor worden ook financiële middelen ingezet.”
Uiteraard heb ik nadrukkelijk nagevraagd of met deze aangepaste regeling alle mensen die op 1 juli uit de uitkering vallen in aanmerking komen voor die begeleiding. Het antwoord was bevestigend. Het spreekt voor zich dat ik erg blij ben met deze ontwikkeling. Ondersteuning van mensen die moeilijk hun weg vinden op de arbeidsmarkt is hard nodig. En zeker voor deze groep, die grof geld in moet leveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten