zaterdag 10 oktober 2009

Wat een club!


536 leden, 34-36 elftallen en 180 vrijwilligers telt voetbalvereniging Sleeuwijk. Enorme aantallen voor een relatief kleine kern als Sleeuwijk! Geen wonder dat ze uit hun jasje groeien. Om te kunnen blijven trainen en spelen zijn een extra veld en de daarbij horende 2 kleedkamers broodnodig. Wachten op verplaatsing van de velden om ruimte te maken voor woningbouw lijkt inmiddels geen optie meer. De aanvankelijk geplande 2015 wordt hoogstwaarschijnlijk weer in tijd opgeschoven.
Deze informatie werd de PvdA vanmorgen verstrekt door de voorzitter en de secretaris van de vereniging tijdens onze tweede fietstocht langs pareltjes in de kernen van Werkendam. Want een pareltje is het; de voetbalvereniging van Sleeuwijk! In eigen vereniging zijn ze steeds op zoek naar mensen die wat kunnen betekenen voor de club. Aankomende trainers krijgen standaard een cursus aangeboden en voetballen doet men alleen met eigen talent. Deze vereniging koopt geen voetballers aan van buiten.
Een vereniging die zo aan de weg timmert, zou niet de dupe mogen worden van het eigen succes. De PvdA gaat zich dan ook zeker sterk maken voor een oplossing van het ruimteprobleem van VV Sleeuwijk. Voor mij persoonlijk is daarin een extra drijfveer dat het een voetbalvereniging is met zeer veel vrouwelijke spelers. Maar liefst vijf dameselftallen telt de vereniging, daarnaast is er nog een zevental en wordt er bij de kleintjes gemengd gespeeld. Geweldig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten