zaterdag 31 oktober 2009

Peuterspeelzalen

De afgelopen jaren is in de Raad herhaaldelijk gesproken over de peuterspeelzalen. De PvdA heeft zich daarin steeds sterk gemaakt voor een meer professionele voorziening met aandacht voor ontwikkeling van kinderen door geschoolde leidsters. Dat heeft bij herhaling flink geld gekost, maar dat is het waard geweest. De peuterspeelzalen hebben een flinke kwaliteitsslag gemaakt en voor peuters met een achterstand is extra ondersteuning gerealiseerd.
We dachten alles goed geregeld te hebben, totdat de peuterspeelzalen (PSZ)geconfronteerd werden met een wijziging in de CAO waardoor het personeel een flinke loonsverhoging kreeg. Uit het reguliere budget is dat niet te betalen, dus werd een beroep gedaan op extra subsidie van de gemeente. Het college wees dit af, waarmee het gelijk een discussiepunt werd voor de Raad.
Hoewel het even slikken is - het budget voor de PSZ is de laatste jaren immers al bijna verdubbeld - vindt de PvdA dat we niet anders kunnen dan de PSZ tegemoet te komen. Een bij CAO afgesproken loonsverhoging voor ambtenaren wordt toch ook uitbetaald? Bovendien hebben we met elkaar afgesproken te gaan voor een kwaliteitsverbetering van de PSZ, daar gaan we toch zeker niet nu alweer op terugkomen?
Meer geld voor de PSZ dus, zodat de afgesproken CAO-salarissen betaald kunnen worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten