woensdag 17 september 2014

Drie decentralisaties

Ze komen er aan. De drie decentralisaties. Gisteravond de voorlopig laatste bijeenkomst van de raadswerkgroep die voor dit onderwerp in het leven was geroepen. Bijeenkomsten waar raadsleden, voorafgaand aan de uiteindelijke behandeling in de raad(scommissie), mee werden genomen in het proces en aan konden geven wat ze misten. Gisteravond heb ik aandacht gevraagd voor het volgende:
·         Een goede overgang van jeugdzorg naar volwassenzorg
·         De borging van de privacy nu allerlei dossiers gemeentelijke verantwoordelijkheid worden.
·         De klachtenregeling met het oog op de generalisten binnen het CJG
De toezegging werd gedaan dat hierover nog eea opgenomen zou worden in de stukken die de raad straks voorgelegd zal krijgen.
Daarnaast zal er op mijn verzoek duidelijkheid komen over zaken die het College nog vast kan stellen als de raad instemt met verordeningen op hoofdlijnen en zal mbt de participatiewet helder in beeld gebracht worden waar concreet verschillen zitten met hoe zaken nu geregeld zijn.
Een vruchtbare avond! Op naar de finale (?) behandeling van beleidsplannen en verordeningen op het gebied van de jeugdzorg, de WMO en de participatiewet. Op 14 oktober in de commissie Inwoners en op 28 oktober in de raad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten