dinsdag 14 juli 2009

Sluitingstijd Xinix



Gisteren was er vanuit het gemeentehuis ineen het onderstaande persbericht:
“In afwachting van nieuw vast te stellen beleid heeft gemeente Werkendam aan Xinix in Nieuwendijk toestemming verleend om gedurende een jaar op zaterdag tot half vier geopend te zijn.
In het besluit is onder andere bepaald dat vanaf half twee uur geen nieuwe klanten mogen worden toegelaten. Voor de burgemeester weegt in zijn besluit zwaar dat Xinix en de bezoekers van Xinix in het verleden niet of nauwelijks overlast hebben veroorzaakt. Ook in gevallen waarbij een latere sluitingstijd werd gehanteerd. Een toename van de overlast is dan ook niet te verwachten. Bovendien is van belang dat Xinix, door het inhuren van professionals van een gecertificeerd bureau die aan de deur staan om er voor te zorgen dat de openbare orde in en nabij het pand bewaard blijft, blijk geeft haar verantwoording te nemen voor de bescherming van de openbare orde.
Het besluit is gebaseerd op de overtuiging dat een weigering in dit geval juridisch niet houdbaar is. In zijn besluit heeft de burgemeester aangegeven dat gemeente Werkendam beleid ten aanzien van de in de Algemene Plaatselijke Verordening vastgestelde sluitingstijd voor de horeca gaat formuleren. Die sluitingstijd is vastgesteld op 02.00 uur en dat zal ook zo blijven, maar de burgemeester kan daarvan een ontheffing verlenen. In het te formuleren beleid zal de burgemeester met name aangeven of en zo ja onder welke voorwaarden ontheffingen verleend gaan worden. “

Eindelijk gerechtigheid! Dat was mijn eerste en enige reactie. De beeldvorming over Xinix op het gemeentehuis deed in mijn ogen absoluut geen recht aan de organisatie en de geweldige wijze waarop aan de weg getimmerd wordt. In december 2008 heb ik dat al nadrukkelijk onder de aandacht van de raad gebracht. Wellicht is het nieuwe besluit omtrent de openingstijden daar nog een effect van? Maar ik denk ook zeker dat burgemeester van Agt achter bovenstaand besluit zit. Hartelijk dank!

1 opmerking:

  1. Fantastische foto,s heeft u die zelf gemaakt?
    Veder een zeer leuke site .
    Anoniem

    BeantwoordenVerwijderen