woensdag 14 maart 2012

Sportnota

Gisteravond de laatste commissieronde over de nieuwe sportnota. Wat voorlag was het resultaat van vele, vele gesprekken met vooral de sportclubs, maar ook met de gemeenteraad. Alleen de laatste puntjes moesten nog op de ”i” gezet worden. Voor mij, namens de PvdA, was dat onder andere:
Prima om een ondergrens van 100 leden te stellen voor de tennis en de voetbal willen deze clubs in de toekomst financieel gesteund blijven worden door de gemeente. Alleen zou nog eens goed gekeken moeten worden naar de omschrijving van een “lid”. Ook leden van buiten de gemeente zouden voor deze ondergrens meegeteld moeten worden, net als leden die puur recreatief sporten bij een vereniging en dus geen lid zijn van een sportbond.
Twee trainingen per week is niet ambitieus – zoals in de sportnota gesuggereerd wordt – maar heel gewoon bij vele sporten. Door gebrek aan zaalruimte is dit voor niet alle Werkendamse verenigingen (eenvoudig) haalbaar. Dat moet opgelost worden: gemeentebreed, of zelfs regiobreed. Begin met een strakke regie op de verhuur van de eigen sportaccommodaties en haal je het daarmee niet dan zal er gebouwd moeten worden. Dat is helemaal niet ambitieus voor een gemeente die zich zo op sport wil profileren.
Een verder heb ik gevraagd om nadrukkelijk initiatief te nemen op de realisatie van een atletiekbaan in Altena en om de termijn waarop we een programma kunnen verwachten waarmee sportverenigingen ondersteund gaan worden. Dat laatste zou er met een jaar liggen.
In de raadsvergadering van 27 maart zal er definitief besloten worden over de sportnota.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten