vrijdag 3 september 2010

Schippersinternaat

Geweldig leuk om een kijkje te nemen in het schippersinternaat! Daar wonen 144 kinderen van 6 t/m 18 jaar verspreid over 12 leefgroepen. In één van die groepen mocht in mee-eten: lasagne en salade. Ondertussen vertelden de kinderen over het leven in het internaat en op het schip van hun ouders. Dat laatste heeft hun grote voorkeur. Ik heb me nooit gerealiseerd dat daar ieder vrijdag en iedere maandagochtend honderden kilometers voor afgelegd worden.
Na een voorlichting over het ontstaan, de financiering, de werkzwijze, enz. van het schippersinternaat en een kijkje in de wasruimte en de keuken was het tijd om te voetballen.


Iede Bakker, Peter van der Ven, Peter Noordergraaf, Elsbeth van Beek, Theo Meiboom, Henk Bouman en ik waren de sportievelingen vanuit de gemeente Werkendam, maar door een blessure was het bij mij helaas na 1,5 wedstrijdje bekeken. Het enthousiasme aan de zijlijn was bij iedereen groot, net als het fanatisme bij iedereen op het veld. De kinderen moesten de grote lijven van de raadsleden trotseren en de menig raadslid moest een tandje bijzetten om de watervlugge kinderen bij te kunnen benen. Gelukkig was er tussen de wedstrijdjes door even tijd om uit te puffen.


Kortom voor herhaling vatbaar. En grote pluim voor dit initiatief van het schippersinternaat!

1 opmerking:

  1. Peter Noordergraaf3 september 2010 om 15:10

    Leuke foto's Corine. Absoluut mee eens, erg leuk en voor herhaling vatbaar.

    Groet Peter

    BeantwoordenVerwijderen